26-09-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een online leerplatform voor professionals en organisaties om hen te helpen eigen doelstellingen en ambities te realiseren. LinkedIn Learning gaat professionals helpen bij het effectief ontwikkelen van hun vaardigheden. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Learning op een rij.

Professionele vaardigheden ontwikkelen met LinkedIn Learning

Met de introductie van het platform wordt het voor professionals mogelijk om zich op basis van een gepersonaliseerde aanpak te ontwikkelen. De data van LinkedIn heeft hierbij inzicht in de mogelijke ontwikkelrichtingen- en potentie. LinkedIn Learning combineert de content van Lynda.com en de data van de meer dan 450 miljoen LinkedIn gebruikers. Op basis van de data van de profielen van LinkedIn gebruikers kan LinkedIn suggesties doen welke vaardigheden een professional nodig heeft om de volgende stap in de professionele ontwikkeling te maken.

Het nieuwe platform voor het ontwikkelen van professionele vaardigheden biedt de volgende mogelijkheden:

  • Goede kwaliteit content
    LinkedIn Learning biedt meer dan 9.000 digitale cursussen in verschillende vakgebieden. Per week worden er ongeveer 25 nieuwe cursussen toegevoegd aan Lynda.com. De content is naast het Engels ook beschikbaar in het Duits, Frans, Japans en Spaans.
  • Gepersonaliseerde data
    LinkedIn Learning heeft de ambitie om de juiste cursus op het juiste moment aan gebruikers voor te leggen. Er worden gepersonaliseerde aanbevelingen gedaan voor cursussen en voor organisaties is het mogelijk om specifieke behoeftes te koppelen aan leerpaden op LinkedIn Learning. Met behulp van analytics worden inzichten en rapportages aangeboden om de effectiviteit te bepalen.
  • Gemakkelijk leren wanneer het uitkomt
    LinkedIn Learning biedt de mogelijkheid om te leren wanneer het uitkomt en via ieder apparaat, zowel on- en offline. De content is dusdanig ingedeeld dat het mogelijk is om in kleine stappen ook te blijven leren.

LinkedIn heeft het nieuwe platform uitgebreid getest middels een pilot bij de volgende bedrijven: Bertelsmann, Box, Ellie Mae, NBCUniversal en Viacom met duizenden gebruikers. LinkedIn gebruikers die aan de slag willen met de eigen professionele ontwikkeling kunnen voor één maand gratis gebruik maken van LinkedIn Learning.