15-08-2011 / Stefan Mooren

Het is mogelijk om connecties op LinkedIn in categorieën te verdelen. Dit is handig om structuur aan te brengen in jouw zakelijke netwerk zodat je makkelijker specifieke mensen kunt vinden tussen je eigen connecties. Het verdelen van jouw netwerk in categorieën is mogelijk dankzij tags die je kunt toevoegen aan jouw connecties.

LinkedIn heeft zelf  tags aan jouw connecties gekoppeld. Deze tags komen tot stand door de informatie van je profiel maar ook de reden die je opgeeft zodra je mensen uitnodigt via LinkedIn (bijvoorbeeld als collega ‘colleague’ of vriend ‘friend’). Je kunt ook zelf tags toekennen aan jouw connecties. Hoe dat werkt, wordt hieronder uitgelegd:

Stap 1 – Ga naar ‘My Connections’

Klik via de menubalk van je profiel onder ‘Contacts’ op ‘My Connections’ om de pagina te openen waarop jouw connecties te zien zijn.

In de linkerkolom zie je onder ‘Tags’ de tags staan die LinkedIn momenteel al aan sommige van jouw connecties heeft toegekend. Als je op één van deze tags klikt, zie je de bijbehorende personen.

Stap 2 – Selecteer connecties

In de middelste kolom selecteer je de contactpersonen waarbij je tags wilt toevoegen (of wijzigen) door het vakje voor haar of zijn naam aan te vinken.

Stap 3 – Klik op ‘Edit tags’

Vervolgens kun je in de rechterkolom tags toevoegen of wijzigen voor de connecties die je hebt geselecteerd door op ‘Edit tags’ te klikken. Nu opent er een speciaal venster waar je via het invoerveld een nieuwe tag kunt opgeven (bijvoorbeeld: ‘Social Media’ of ‘Tennis vrienden’). Je kunt overigens meerdere tags opgeven door na het invoeren van een nieuwe tag op het plus-symbool te klikken. Daarnaast kun je ook meerdere bestaande tags selecteren door de vakjes ervoor aan te vinken. Als je alle tags naar wens hebt ingesteld, klik je op de knop ‘Save’ ter bevestiging.

Je kunt de gewijzigde connecties nu vinden onder ‘Tags’ in de linkerkolom van de ‘My Connections’ pagina (zie Stap 1). Nieuwe of gewijzigde tags zijn hier zichtbaar.