20-06-2016 / Ayman van Bregt

Microsoft neemt LinkedIn overLinkedIn kondigde afgelopen week aan overgenomen te worden door Microsoft. Het grootste professionele cloud-netwerk en het grootste zakelijke online netwerk willen elkaar versterken. De overname komt voor velen als een verrassing. In dit artikel staan de belangrijkste redenen voor de overname op een rij.

LinkedIn overgenomen door Microsoft

De overname van LinkedIn door Microsoft komt vanuit de gedachte dat beiden bedrijven een gemeenschappelijke missie hebben om professionals en organisaties te helpen bij het bereiken van resultaten. Daarnaast streven LinkedIn en Microsoft naar het verbinden van professionals en het aanbieden van intelligente oplossingen om de productiviteit van professionals te ondersteunen.

Microsoft betaalt $26 miljard voor de overname van LinkedIn waarmee LinkedIn wil blijven groeien en investeren in innovatie. Hiermee wil LinkedIn nog meer waarde creƫren voor haar gebruikers om vaardigheden te verbeteren, eenvoudiger nieuwe banen te vinden en te excelleren als professional.

LinkedIn zal haar eigen koers blijven varen en identiteit behouden. De onderstaande LinkedIn Slideshare-presentatie geeft meer achtergrondinformatie over de overname van LinkedIn door Microsoft met uitleg richting investeerders:

 

In de onderstaande YouTube-video lichten Satya Nadella (Microsoft) en Jeff Weiner (LinkedIn) een toelichting op de overname van LinkedIn door Microsoft.

 

Meer achtergrondinformatie over de overname is te vinden op de pagina van de LinkedIn Newsroom.