14-01-2013 / Stefan Mooren

Het is mogelijk om in één oogopslag te bekijken welke LinkedIn connecties in 2012 hun werkfunctie hebben veranderd. Dit kan handig zijn om te ontdekken of nieuwe functies van connecties kunnen bijdragen aan eigen succes. Daarnaast is het simpelweg een manier om snel op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen een netwerk.

LinkedIn Year In Review

De toepassing waarmee LinkedIn-gebruikers kunnen zien wie in 2012 van werkfunctie veranderden, is te vinden via de volgende link: LinkedIn Year In Review. Op de pagina die verschijnt, is de knop ‘Sign in with LinkedIn’ zichtbaar. Klik hier op en log in via het venster om toegang te krijgen tot de toepassing. LinkedIn-gebruikers die al zijn ingelogd, krijgen deze pagina niet te zijn en hebben direct toegang tot de toepassing.

De toepassing toont een overzicht van de connecties die in 2012 hun werkfunctie hebben aangepast. Dit houdt in dat niet iedereen uit het overzicht daadwerkelijk een nieuwe werkfunctie heeft. Ook de connecties die simpelweg de beschrijving van hun functie hebben aangepast, zijn hier zichtbaar. Door op de profielfoto’s te klikken, verschijnen de profielen van deze connecties waar gecontroleerd kan worden of er inderdaad sprake is van een nieuwe werkfunctie.

Standaard toont de toepassing een overzicht van 2012. Het is ook mogelijk om de ontwikkelingen van voorgaande jaren te bekijken. Kies hiervoor rechts bovenaan de pagina voor de jaartallen die worden getoond.