08-11-2011 / Martijn Baten

RSS GraffitiEen Facebook bedrijfspagina is een mooie plek om mensen te attenderen op nieuwe artikelen die via je eigen site of weblog hebt geplaatst. Met behulp van de tool RSS Graffiti en een RSS-feed van je site of weblog kun je op een simpele manier automatisch artikelen op een Facebook bedrijfspagina of persoonlijk profiel plaatsen. In dit artikel leggen we je uit hoe RSS Graffiti werkt.

Wat is RSS?

RSS is een afkorting voor ‘Really Simple Syndication’. Dit zorgt ervoor dat je niet continu dingen hoeft te volgen, maar dat zodra er iets nieuws op een site wordt geplaatst, het naar je toe wordt gebracht. In dit geval kun je RSS inzetten om jouw nieuws naar Facebook automatisch te brengen. Meer uitleg hierover kun je zien in deze video: http://bit.ly/vfe4hC

Stap 1 – Ga naar de tool

RSS Graffiti

Ga in je browser naar apps.facebook.com/rssgraffiti. Je komt terecht op de pagina van RSS Graffiti binnen Facebook.

Stap 2 – Geef toestemming aan Facebook

Om verder te kunnen gaan moet je eerst Facebook toestemming geven om je gegevens te gebruiken voor RSS Graffiti. Kies op de pagina van de tool voor ‘Click here to authorize RSS Graffiti’. In het scherm wat vervolgens verschijnt kies je onderaan de pagina voor ‘Toestaan’ om verder te kunnen gaan. Je wordt weer teruggestuurd naar de pagina van de tool. Je persoonlijke Facebook profiel is nu gekoppeld.

Geef Facebook toestemming om RSS Graffiti te gebruiken

Stap 3 – Een Facebook bedrijfspagina toestemming geven

Selecteer de Facebook bedrijfspagina die je wilt gebruiken voor RSS GraffitiJe kunt nu beginnen met het instellen van een RSS-feed voor je persoonlijke profiel. Wil je een RSS-feed koppelen aan een bedrijfspagina, dan moet je deze ook eerst toestemming geven. Klik hiervoor in het linkermenu op de bedrijfspagina die je wilt gebruiken. Klik vervolgens in het midden van de pagina op ‘click to autorize’.

Stap 4 – Voeg een RSS-feed toe

Kies op pagina van de gekoppelde bedrijfspagina voor ‘Add feed’. Er verschijnt een pagina waar je allerlei dingen kunt instellen voor het automatisch plaatsen van artikelen via de RSS-feed.

Koppel een nieuwe RSS-feed

In het eerste veld, ‘Feed URL’, kun je de RSS-feed invoeren van de site of weblog waarvan je wilt dat deze automatisch doorgeplaatst worden naar je Facebook bedrijfspagina. Door onderaan dit veld op ‘click here to fetch and preview’ te klikken kun je zien hoe RSS-Graffiti er een statusupdate van maakt.

Voeg een RSS-feed toe met RSS-Graffiti

Stap 5 – Stel je RSS-feed verder in

Na het invoeren kun je allerlei dingen instellen voor de RSS-feed. Zo kun je onder het tabblad ‘Transform’ de weergaven van de statusupdate kiezen en onder het tabblad ‘Schedule’ een limiet instellen voor het doorplaatsen van artikelen.

Stel RSS-Graffiti verder in