06-02-2015 / Martijn Baten

'Place Tips' nieuw in Facebook Nieuwsoverzicht

Facebook heeft recentelijk de nieuwe functie ‘Place Tips’ geïntroduceerd in het Facebook nieuwsoverzicht. Met behulp van deze functie krijgen mobiele Facebook gebruikers relevante informatie te zien die betrekking heeft op hun locatie.

‘Place Tips’ toont aanbevelingen op mobiel in het Facebook nieuwsoverzicht

Facebook Place Tips is momenteel alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers en gebruikt de locatie van de telefoon om gebruikers te tippen op interessante en populaire plaatsen in de omgeving op basis van de activiteiten van vrienden. Wanneer Place Tips en de locatie functie van je telefoon zijn ingeschakeld en je een locatie/bedrijf passeert waar Facebook-vrienden ooit hebben ingecheckt of foto’s over hebben gedeeld, dan zie je dit in het Facebook nieuwsoverzicht verschijnen.

Facebook Place Tips

Wanneer je ‘tapt’ op Place Tips verschijnt een nieuw scherm met hierop een verzameling van informatie over de locatie waar je bent. Je kunt hier de tips bekijken van eerdere bezoekers, updates bekijken die vrienden eerder over de locatie hebben geplaatst en deze liken of reageren. Ook aankomende evenementen worden getoond en kun je (indien beschikbaar) de menukaart raadplegen bij horeca-locaties.

Facebook Place Tips cards

Facebook Place Tips aan- en uitzetten

Facebook Place Tips staat standaard ingeschakeld. Het uitzetten van de functie kan eenvoudig via het Instellingen-menu van de iPhone app. Ga in dit menu naar het menu-item ‘Location’ en schakel ‘Place Tips in News Feed’ uit. Place Tips verschijnen in het Facebook nieuwsoverzicht alleen als Facebook toegang heeft tot de locatie van de iPhone.

Facebook Place Tips instellingen

De mogelijkheden van Place Tips in het Facebook nieuwsoverzicht voor bedrijven

Voor bedrijven en beheerders van Facebook bedrijfspagina’s die een fysieke locatie vertegenwoordigen biedt Place Tips nieuwe mogelijkheden om klanten en fans te informeren en betrekken bij hun producten of diensten. Door met Place Tips direct in het Facebook nieuwsoverzicht zichtbaar te worden, kunnen potentiële klanten direct informatie bekijken over de locatie, de pagina liken of interacteren met eerder geplaatste updates.

Recensies van eerdere bezoekers op Facebook bedrijfspagina’s zullen dankzij Place Tips ook sneller zichtbaar worden. Het managen van recensies op bedrijfspagina’s wordt hiermee relevanter. De introductie van Place Tips maakt duidelijk waarom Facebook vorig jaar is begonnen met het alleen toestaan van locatiegegevens op bedrijfspagina’s die een fysiek bezoekadres hebben. Hierdoor houdt Facebook Place Tips voorbehouden aan locaties die daadwerkelijk ook relevant zijn om te bezoeken.

Video: Introductie van Place Tips in het Facebook nieuwsoverzicht

Onderstaande video van Facebook laat de werking van Place Tips in het nieuwsoverzicht zien: