18-06-2012 / Stefan Mooren

Enkele weken geleden lanceerde LinkedIn een campagne om de gebruikers van het online sociale netwerk voor professionals aan te sporen 9 minuten per dag te investeren in hun carrière. Aansluitend hierop, heeft LinkedIn een online kalender gemaakt waar handige carrièretips worden gegeven die tevens toegevoegd kunnen worden aan een persoonlijke planning.

LinkedIn: Plan your 9 a Day

De kalender is te vinden via de volgende link: LinkedIn kalender. Op de pagina die verschijnt, is een verzameling tips zichtbaar voor activiteiten waarmee je kunt investeren in je carrière. Door op de afbeeldingen te klikken, openen vensters waarin de tips worden toegelicht. Het zijn vooral activiteiten die uitgevoerd of gecommuniceerd kunnen worden via je LinkedIn profiel. Bij sommige afbeeldingen is een ‘afspeel-icoon’ zichtbaar. Deze tips bevatten een video die je kunt bekijken door erop te klikken.

Plan de investeringen in je carrière via de kalender

De pagina is voornamelijk interessant ter inspiratie. Wie echt heel serieus aan de slag wil met de aanbevolen activiteiten, kan deze inplannen in de kalender op de pagina en zelfs exporteren naar een persoonlijke digitale agenda. Dit kun je doen door op de afbeeldingen van de activiteiten te klikken en deze te slepen naar het gewenste vak in de kalender.

De kalender exporteren

Het is mogelijk om de kalender te exporteren naar je persoonlijke digitale agenda door op de knop ‘Add 9a day plan to your personal calendar’ te klikken. Wanneer je dit doet, download je een universeel .ICS bestand dat te openen is met verschillende digitale agenda-toepassingen zoals Apple iCal, Google Calendar, et cetera.