20-09-2013 / Martijn Baten

Professionele vaardigheden op Facebook

Facebook een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarmee het mogelijk is geworden om professionele vaardigheden te tonen op je persoonlijke Facebook profiel. Met deze optie kunnen Facebook gebruikers hun professionele vaardigheden inzichtelijk maken voor anderen. Dit kan handig zijn bijvoorbeeld in de zoektocht naar opdrachten of een baan. Op dit moment wordt de functie als test aangeboden aan alle Facebook gebruikers.

Professionele vaardigheden toevoegen aan je Facebook profiel

Het toevoegen van professionele vaardigheden aan een Facebook profiel kost weinig tijd maar Facebook heeft de optie enigszins verstopt. Aan de hand van het volgende stappenplan is het toevoegen van professionele vaardigheden op Facebook eenvoudig:

Stap 1: Ga naar ‘Informatie bijwerken’

Om te starten met het toevoegen van ‘Professionele vaardigheden’ ga je naar het ‘Info’ blok op de tijdlijn en kiest voor ‘Informatie bijwerken’. Hiermee kom je op de pagina waar je je profiel kunt aanpassen.

Informatie bijwerken op Facebook profiel

Stap 2: Ga naar ‘Werk en opleiding’

Op de pagina die verschijnt vind je de verschillende onderdelen waaruit de informatie op je profiel bestaat. Professionele vaardigheden vallen onder ‘Werk en opleiding’. Kies voor ‘Bewerken’ om deze te kunnen toevoegen.

Ga naar Werk en Opleiding

Stap 3: Professionele vaardigheden invoeren

Onderaan bij ‘Werk en opleiding’ verschijnt nu de optie om professionele vaardigheden op te geven. Dit doe je door de naam van de vaardigheid in te toetsen. Na enkele letters verschijnen pagina’s waardoor je eenvoudig de vaardigheden aan je profiel kunt koppelen. Het is ook mogelijk om handmatig vaardigheden toe te voegen.

Professionele vaardigheden toevoegen op Facebook

De toekomst met vaardigheden op Facebook

Het toevoegen van vaardigheden aan een Facebook profiel is waarschijnlijk een eerste stap in de richting naar een professioneel profiel en/of het aanbieden van vacatures op het online sociale netwerk. Tot nu toe biedt voornamelijk alleen LinkedIn de mogelijkheid om professionele vaardigheden te delen met anderen. Ook biedt het toevoegen van professionele vaardigheden nieuwe mogelijkheden voor ‘Graph Search‘ (‘Sociogram’); de slimme zoekmachine op Facebook. Met Graph Search kunnen gebruikers het online sociale netwerk nu ook doorzoeken op vaardigheden. Werkgevers kunnen hiermee bijvoorbeeld sneller geschikte kandidaten zoeken en vinden.