31-08-2012 / Martijn Baten

De Social Protection app van McAfee maakt het mogelijk om Facebook foto's af te schermen

Facebook is met 136.000 geuploade foto’s per minuut de grootste site met afbeeldingen ter wereld. Mensen met een profiel op Facebook willen soms hun afbeeldingen voor een selecte groep zichtbaar maken. Binnen Facebook is niet altijd gemakkelijk in te stellen en goed af te schermen. Het softwarebedrijf McAfee heeft recentelijk de Social Protection plugin gelanceerd dat moet bijdragen aan de oplossing van het probleem. Met de gratis plugin kunnen Facebook foto’s wazig worden gemaakt en enkel toegankelijk worden voor vrienden die de plugin hebben geïnstalleerd.

Met de McAfee Social Protection plugin kunnen afbeeldingen van Facebook niet worden gedownload of gedeeld. Ook maakt de plugin het onmogelijk om een screenshot te maken. De plugin heeft tevens software waarmee gezichten kunnen worden herkend. Zet iemand anders een foto met je gezicht op Facebook dan geeft de Social Protection plugin een melding hiervan.

McAfee Social Protection is een samenwerking tussen Intel and McAfee. Momenteel is de plugin enkel beschikbaar voor Internet Explorer 8 (en hoger) en Firefox 8 (en hoger). Gebruikers van een Mac kunnen op dit moment nog niet gebruik maken van de Social Protection plugin.

De McAfee Social Protection plugin is te vinden via deze link op Facebook: apps.facebook.com/socialprotection.

McAfee Social Protection

Afbeeldingen: via Mashable.com