04-03-2012 / Ayman van Bregt

Als je Twitter actief gebruikt, is het mogelijk dat je mensen begint te volgen waarvan je de toegevoegde waarde op een later moment niet meer ziet. Soms lijkt iemand interessant om te gaan volgen, maar blijkt later dat dit tegenvalt of verlies je mogelijk het overzicht door het aantal volgers.  Actieve accounts die niet relevant voor je zijn, herken je vrij snel door de berichten waar je niet zoveel mee kunt. Er zijn echter ook Twitter-gebruikers die minder actief zijn en hierdoor ook niet opvallen. Deze ‘slapende gebruikers’ die jij volgt op Twitter kun je achterhalen de (gratis) Twitter-tool UnTweeps.

UnTweeps gebruiken om slapende Twitter-accounts te ontvolgen

Door onderstaande vier stappen te volgen kun je UnTweeps de Twitter-accounts laten verwijderen die jij volgt en niet actief zijn:

Stap 1: Inloggen met Twitter
Voordat je begint zorg je eerst dat je hebt ingelogd met je Twitter-account op Twitter.com. Ga vervolgens naar UnTweeps.com en kies ‘Sign in with Twitter’.

Stap 2: UnTweeps toegang geven tot Twitter
UnTweeps vraagt je om authorisatie om toegang te hebben tot jouw Twitter-account om het werk te kunnen doen. Klik op ‘Authorize app’ om UnTweeps toegang te geven. Mocht je dit later ongedaan willen maken, dan kan dit via het tabblad ‘Apps’ in het instellingen-gedeelte op Twitter (volg deze link). Kies vervolgens voor ‘revoke access’ om het weer ongedaan te maken.

Stap 3: UnTweeps laten zoeken naar slapende Twitter-accounts die je volgt
Na het authoriseren word je teruggebracht naar de website van UnTweeps en kun je de tool UnTweeps aan het werk zetten. Kies ‘List stale Tweeps’ en wacht even totdat UnTweeps klaar is met het verwerken van je verzoek.

Stap 4: Slapende gebruikers ontvolgen
Je krijgt van UnTweeps een overzicht van Twitter-accounts die minimaal 30 dagen niet actief zijn geweest. Vink de accounts aan die je wilt ontvolgen en klik onderaan de lijst op ‘Unfollow Selected Tweeps’.

 

Uitgebreide functionaliteiten van UnTweeps

De gratis versie van UnTweeps laat je maximaal drie keer per maand gebruik maken van de tool en je kunt alleen zoeken op inactieve gebruikers die minimaal 14 dagen (of langer) niet actief zijn geweest. De Pro-versie (vanaf $ 1,37 tot maximaal $ 35) laat je onbeperkt gebruik maken van UnTweeps en onbeperkt te variëren qua dagen dat mensen niet actief zijn.