02-07-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een nieuwe functie voor de mobiele app om profielen te vinden via een QR code. Hiermee wordt het eenvoudiger om te netwerken op LinkedIn. Dit artikel licht de mogelijkheden van de LinkedIn QR code toe.

Snel een LinkedIn profiel vinden en netwerken met de LinkedIn QR code

De nieuwe functie is een handige toevoeging voor LinkedIn gebruikers die regelmatig netwerken. Tijdens een gesprek op een conferentie of netwerkevenement kan middels de LinkedIn QR code eenvoudig informatie over het LinkedIn profiel worden uitgewisseld met de gesprekspartner omdat namen niet meer hoeven te worden opgezocht. De snelheid en het voorkomen van typefouten in namen zijn twee belangrijke voordelen van de QR code op LinkedIn.

De QR code kan via de mobiele LinkedIn app gescand worden en het profiel van de gesprekspartner wordt vervolgens direct zichtbaar. Het is tevens mogelijk om de LinkedIn QR code af te drukken op bijvoorbeeld brochures of conferentiebadges of deze te gebruiken in een cv of een e-mail handtekening. Onderstaande afbeelding laat de werking van de QR code op LinkedIn zien:

Snel een LinkedIn profiel vinden en netwerken met de LinkedIn QR code

De QR code op LinkedIn kan worden gebruikt door de onderstaande stappen uit te voeren:

  • Open de LinkedIn app (iOS of Android) en klik het icoon van de QR code rechts in het zoekvenster;
  • Scan de QR code van een ander en bekijk het profiel;
  • De eigen LinkedIn QR code kan worden bekeken door op de tap ‘My code’ te klikken.

Nadat er op ‘my code’ is geklikt is het ook mogelijk om deze code te delen via e-mail, iMessage, WhatsApp etc.. Deze functie is nu al beschikbaar voor iOS-gebruikers en binnenkort ook voor Android-gebruikers.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.