15-09-2011 / Stefan Mooren

 

Vandaag een tip voor LinkedIn gebruikers die vertrouwd zijn met het gebruik van mobiele apps. De iPhone app Sonar is een paar maanden oud en liet voorheen alleen zien welke connecties van Twitter of Facebook in dezelfde ruimte als jij verblijven. Sonar maakt deze informatie inzichtelijk dankzij data van Foursquare.

Het principe van de app is simpel: Sonar scant alle check-ins van Foursquare op een bepaalde locatie om te controleren of de personen die zijn ingecheckt hun Twitter of Facebook profiel aan hun Foursquare account hebben gekoppeld. Vervolgens controleert de app of deze profielen aan jouw eigen Twitter- of Facebook profiel zijn verbonden.

Sonar kijkt nu niet meer alleen naar connecties van Twitter of Facebook, maar ook naar connecties uit jouw LinkedIn netwerk. Stel dat je aanwezig bent op een zakelijk evenement, dan kun je dankzij Sonar zien wie van jouw LinkedIn connecties ook aanwezig zijn. Alhoewel slechts een klein gedeelte van de social mediagebruikers gebruik maakt van locatiegebaseerde diensten, is het voor sommigen toch interessant om de app te gebruiken. Als je die enkelingen van jouw connecties vind die ook gebruik maken van Sonar, dan heb je niet alleen gesprekstof vanwege jullie vakgebied maar ook jullie interesse voor moderne mobiele applicaties.

Zelf de applicatie gratis proberen? Je kunt de applicatie vinden in de iTunes Store.