19-10-2011 / Ayman van Bregt

spam tegen gaan op twitter in drie stappenspam tegen gaan op twitter in drie stappenZie je ook weleens soortgelijke berichten (vaak als DM) zoals hierboven voorbij komen op Twitter? Het komt vaak voor dat mensen uit nieuwsgierigheid klikken op de link die bij dergelijke berichten is toegevoegd. Dit kan ertoe leiden dat je per ongeluk jouw volgers bootstelt aan spamberichten die via jouw account worden verstuurd. Doordat je op de link klikte, heb je een spamtool toegang geven tot jouw account.
Je kunt deze toegang makkelijk ongedaan maken door de onderstaande drie stappen te volgen:

Stap 1: Twitter-settings

Ga naar Twitter.com, log in op je Twitter-account en ga naar settings.

Ga naar je Twitter settings

Stap 2: Applications

Kies in het Settings-overzicht de tab helemaal rechts genaamd ‘Applications’

Stap 3: Applicatie afsluiten

Je ziet nu een lijst van applicaties die toegang hebben tot jouw Twitter account. Kies de applicatie die je wilt afsluiten en klik op ‘revoke access’. Hiermee heb je de toegang tot jouw Twitter-account voor de gekozen applicatie beĆ«indigd.

Tips

  • Als je niet een applicatie kunt vinden waarvan je het vermoeden hebt dat deze de overlast veroorzaakt verander dan je wachtwoord;
  • Als dit artikel niet van toepassing is omdat jij goed oplet op Twitter maar je omgeving stuurt je wel dit soort berichten, wijs ze dan even op dit artikel!