25-08-2011 / Stefan Mooren

Soms is het lastig om de grote hoeveelheid nieuwsberichten die dagelijks op internet worden geplaatst bij te kunnen houden. LinkedIn Today kan je hierbij helpen. Dit onderdeel van LinkedIn toont nieuwsberichten die leuk worden gevonden of gedeeld door jouw connecties en andere gebruikers van het online sociale netwerk. De onderwerpen van de artikelen worden bepaald aan de hand van de informatie die je hebt opgegeven op je profiel (bijvoorbeeld de sector waarin je werkt). LinkedIn Today is een samenwerking tussen LinkedIn en Twitter waardoor ook nieuwsberichten worden getoond die door mensen op Twitter zijn geplaatst.

Waar vind je LinkedIn Today?

Je kunt LinkedIn Today vinden op de Home pagina van jouw profiel. Tussen het invoerveld waar je Updates kunt plaatsen en de Updates van jouw connecties vind je de laatste berichten die zijn geplaatst op LinkedIn Today. Klik op de tekst ‘LinkedIn Today’ om naar de pagina te gaan waar je de rest van de nieuwsberichten kunt lezen.

Menubalk

Op de pagina van LinkedIn Today zie je een menubalk met onderwerpen. Deze onderwerpen sluiten aan bij de informatie van je profiel. Als je op een onderwerp klikt, verschijnen alle nieuwsberichten die onlangs over dit onderwerp op LinkedIn Today zijn verschenen. Als je op de titel van een nieuwsartikel klikt, wordt je doorverwezen naar de originele bron.

Delen of opslaan

Je kunt vanuit LinkedIn Today nieuwsberichten opslaan om ze later te lezen of nieuwsberichten delen met jouw netwerk. Dit kun je doen door te klikken op de iconen uit de afbeelding hieronder. Deze iconen vind je bij LinkedIn Today onderaan de inleidingen van de nieuwsartikelen.

Andere onderwerpen volgen

Rechts op de pagina vind je onder ‘Suggested Industries’ de onderwerpen die momenteel op je LinkedIn Today pagina worden weergegeven. Dit zijn de onderwerpen die aansluiten bij de informatie van je profiel. Je kunt er ook voor kiezen om hele andere onderwerpen te kiezen zodat de nieuwsberichten die getoond worden meer aansluiten bij jouw persoonlijke interesses. Om dit te doen, klik je op ‘See all’. Nu verschijnt er een speciaal venster met daarin allerlei sectoren. Je kunt ervoor kiezen om onderwerpen die aansluiten bij deze sectoren op jouw LinkedIn Today pagina te tonen door achter de gewenste sectoren op de knop ‘Follow’ te klikken.

Doorzoek LinkedIn Today via de zoekfunctie

Het is ook mogelijk om LinkedIn Today te doorzoeken via de zoekfunctie. Voer hiervoor in het invoerveld een zoekopdracht in en klik op het vergrootglassymbool.

Voor mensen die graag vakgerelateerde nieuwsartikelen lezen, is LinkedIn Today wellicht een mooie manier om de werkdag te starten. Misschien kan het voor sommigen zelf de ouderwetse krant bij de kop koffie doen vervangen. LinkedIn heeft zelf ook een video gemaakt over de mogelijkheden van LinkedIn Today met toelichting:

Video: Start your workday with LinkedIn Today