09-10-2014 / Ayman van Bregt

Statistieken over het gebruik van Twitter in de wereldTwitter is vanwege het wereldwijde gebruik interessant om te kijken naar inzichten aan de hand van data die op het platform totstandkomt. Het bedrijf Mention heeft gedurende twee maanden de trends geanalyseerd op basis van de Twitter data. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten van het onderzoek op een rij.

Statistieken over het gebruik van Twitter in de wereld

Mention analyseerde tweets aan de hand van de eigen applicatie en de data die gebruikers genereren. Op basis hiervan werden 70.000.000 mentions van 48.000 alerts geanalyseerd uit 234 landen. De belangrijkste inzichten kwamen uit het onderzoek naar voren:

  • 41% van de tweets is afkomstig uit de Verenigde Staten;
  • Engels is de meest gebruikte taal in de tweets, ook in veel landen waar de de moedertaal geen Engels is;
  • In Europa beginnen mensen met tweeten vanaf 5.00 uur ‘s-ochtends  met de grootste piek rond 10.00 uur. Na 15.00 uur wordt het rustiger op Twitter.

Meer achtergrondinformatie en de inzichten van het onderzoek zijn te vinden in het onderzoeksrapport ‘The global guide to Twitter mentions‘.

Monitoren via social media

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.

Koop de NSMA-praktijkgids Social Media monitoren’ in onze webwinkel.