19-08-2011 / Martijn Baten

Wanneer je een statusupdate op Facebook plaatst, kun je vrienden, groepen of bedrijfspagina’s die je in het bericht noemt extra laten opvallen doormiddel van tags. Hiermee kun je bijvoorbeeld snel een update plaatsen binnen een Facebook groep of bedrijfspagina. Wanneer je een bepaalde Facebook groep of bedrijfspagina in je statusupdate voorziet van een tag, dan verschijnt deze update automatisch in de betreffende groep op het prikbord van de genoemde bedrijfspagina.

Het taggen van je Facebook vrienden in een statusupdate kun je vergelijken met een ‘Mention’ (@) op Twitter. Om iets te taggen gebruik je in de statusupdate het apenstaartje (@). Hierachter kun je de naam van de Facebook vriend, groep of bedrijfspagina typen. Wanneer je een aantal letters typt, zal Facebook je suggesties geven waardoor je sneller iemand kunt toevoegen.

Voor bedrijfspagina’s op Facebook kan deze functie van Facebook erg interessant zijn. Persoonlijke profielen op Facebook kunnen op deze manier gemakkelijk anderen laten doorverwijzen naar een bedrijfspagina. Op die manier kun je meer ‘verkeer’ naar je Facebook bedrijfspagina verkrijgen.

Ook kunnen mensen hiermee snel je bedrijfspagina van eigen content voorzien, doordat getagde content doorgeplaatst wordt op je bedrijfspagina.