13-01-2012 / Martijn Baten

Tagsuggesties voor afbeeldingen op Facebook

Facebook biedt de mogelijkheid om op een simpele manier vrienden in foto’s te taggen. Als iemand wordt getagd op een foto, dan gebruikt Facebook deze informatie om dezelfde soort foto’s te groeperen en de namen van vrienden in foto’s voor te stellen. Hierdoor kan Facebook een slimme verzameling maken van afbeeldingen met gezichten, die vervolgens gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Bij Facebook kun je zelf aangeven of je wilt dat je naam wordt voorgesteld aan andere Facebook gebruikers. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt instellen:

Stap 1 – Ga naar ‘Privacyinstellingen’

Om aan te geven dat je niet als suggestie door Facebook wilt worden weergegeven, ga je naar de Privacyinstellingen. Je komt hier, door in de menubalk aan de rechterkant op het tabblad met het pijltje te klikken. Kies vervolgens voor de optie ‘Privacyinstellingen’.

Ga naar de Privacyinstellingen van Facebook

Stap 2 – Ga naar ‘Instellingen voor tags’

Op de pagina die verschijnt kies je bij ‘Instellingen voor tags’ voor ‘Instellingen bewerken’. Een nieuw venster verschijnt met enkele opties rond het taggen op Facebook.

Instellingen voor tags

Stap 3 – Ga naar de ‘Tagsuggesties’

Het venster dat verschijnt laat je de instellingen zien die betrekking hebben op het taggen. Meer hierover kun je vinden in het Helpcentrum van Facebook. In de lijst met opties vind je de optie ‘Tagsuggesties’. Door hierop te klikken verschijnt opnieuw een venster.

Kies voor 'Tagsuggesties'

Stap 4 – De tagsuggesties instellen

Kies voor Vrienden of Niemand bij de TagsuggestiesIn het venster dat wordt getoond kun je instellen of dat persoen tagvoorstellen moegen zien wanneer er foto’s worden geupload die op jou lijken. Je hebt hierbij de keuze om dit voor ‘Vrienden’ beschikbaar te maken of voor ‘Niemand’. Kies voor ‘OK’ als je klaar bent met de instellingen.