25-10-2019 / Martijn Baten

Instagram komt met een nieuwe ‘camera first’ app om eenvoudig en snel contact te onderhouden met vrienden en familie. Aan de hand van foto’s en video’s kunnen gebruikers met de nieuwe messaging-app van Instagram, Threads genaamd, laten zien wat ze gedurende hun dag meemaken.

Threads: Nieuwe Instagram-app voor beste vrienden

Via Instagram kunnen gebruikers hun volgers op de hoogte houden van dagelijkse activiteiten en belevenissen via het plaatsen van foto’s en Stories. Daarnaast kan het het contact met volgers worden onderhouden door middel van chatberichten. Niet iedereen wil alles met dezelfde personen delen en op basis van dat inzicht heeft Instagram de nieuwe app Threads ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers foto’s en video’s delen met hun beste vrienden; het is een virtuele plek voor het contact te onderhouden met de beste vrienden.

Threads nieuwe app van Instagram

Alleen de personen die op Instagram het label ‘beste vriend’ hebben gekregen, worden als contactpersonen ingeladen in Threads. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat updates via Threads daadwerkelijk gescheiden blijven van andere updates. Wie nog geen ‘beste vrienden’ heeft geselecteerd op Instagram, kan bij het eerste gebruik van Threads de lijst alsnog aanmaken. Het is overigens voor anderen niet te zien of zij in de vriendenlijst zitten of eruit verwijderd worden.

Selecteren van vrienden via Threads

Om het gemakkelijk te houden voor gebruikers om foto’s en video’s uit te wisselen met vrienden, wordt direct na het opstarten van de app de camera ingeladen. Instagram heeft deze functie goed afgekeken van Snapchat die dit ook doet op een vergelijkbare manier. Met de camera kunnen gebruikers direct iets vastleggen. Threads bevat geen filters of andere creatieve elementen en er is slechts één lettertype aanwezig. Hierdoor is post relatief snel gemaakt en verspreid onder vriend.

Via Threads kunnen gebruikers hun vrienden ook op de hoogte houden door middel van statusupdates. Er zijn standaard een aantal vooringestelde keuzes die gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er de ‘Auto status’ waarmee vrienden automatisch op de hoogte gehouden worden wat de gebruiker aan het doen is. Dit gebeurt op basis van locatiegegevens waardoor de status automatisch wordt aangepast naar bijvoorbeeld ‘Studeren’, ‘Op het strand’, ‘Thuis’ of ‘In een café’.

Auto status op Threads

Op dit moment is Threads nog niet beschikbaar in Nederland. De app wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold voor zowel Android als iOS.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.