21-12-2015 / Ayman van Bregt

Tips om eenvoudiger een baan op LinkedIn te vindenLinkedIn heeft recentelijk wijzigingen doorgevoerd aan de LinkedIn vacatures (LinkedIn Jobs) functie. Met de aanpassingen moet het eenvoudiger zijn om een nieuwe baan te vinden op LinkedIn. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Tips om eenvoudiger een baan op LinkedIn te vinden

De recente wijzigingen geven banenzoekers sneller en effectiever inzicht in potentiƫle werkgevers. Aan de hand van deze inzichten wordt het eenvoudiger om een baan op LinkedIn te vinden. De inzichten die LinkedIn na de wijzigingen biedt geven antwoord op de volgende vragen:

  • Welke LinkedIn relaties (indien van toepassing) heb ik bij deze organisatie?
  • Heeft deze organisatie in het verleden professionals zoals ik aangenomen?
  • Met wie zal ik gaan samenwerken als ik de baan krijg?

Deze wijzigingen zijn toegevoegd naar aanleiding van onderzoek door LinkedIn. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 89% van de LinkedIn gebruikers een nieuwe baan op LinkedIn wist te vinden door te netwerken. In 53% van de gevallen hielp het netwerk ook om de baan op LinkedIn te bemachtigen. Dit is de reden dat LinkedIn zichtbaar maakt wie LinkedIn relaties zijn van een bezoeker van een vacature op LinkedIn.
Mensen die er in slagen een baan op LinkedIn te vinden hebben 9x meer onderzoek gedaan naar de huidige medewerkers van een organisatie. Door de functie ‘Meet the Team’ toe te voegen maakt LinkedIn het eenvoudiger om professionals met dezelfde rol te vinden bij de organisatie die een vacature heeft uitstaan.
LinkedIn gebruikers met een betaald LinkedIn account krijgen daarnaast meer inzichten over de organisatie. Zo wordt inzicht geboden in de groei van het bedrijf, type functies en organisaties en onderwijsinstellingen waar mensen die er werken met name vandaan komen.
LinkedIn geeft in een blogpost aan dat de wijzigingen slechts een begin zijn van het creƫren van het ideale proces om een baan op LinkedIn te vinden.