15-06-2016 / Ayman van Bregt

Tips om het Twitter account beter te beveiligenTwitter deed vorige week verslag van een mogelijk datalek waardoor wachtwoorden van gebruikers openbaar zijn geworden. In dit artikel staat de achtergrond van het vermeende misbruik van Twitter accounts op een rij en enkele tips om het eigen Twitter account beter te beveiligen.

Tips om het Twitter account beter te beveiligen

Twitter heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van diverse gemelde problemen en geruchten over een datalek waarbij Twitter-accounts en wachtwoorden werden ontvreemd. De informatie werd gevonden op het zogenoemde ‘dark web‘, maar Twitter rapporteerde vrij snel dat deze data niet van de eigen Twitter-servers afkomstig is.

Waar en hoe de informatie ontvreemd is, blijft tot nu toe onduidelijk. Twitter vermoed dat de data afkomstig is van verschillende plekken waarbij de informatie is gecombineerd.

In het onderzoek heeft Twitter de vermeende accounts die zijn gehacked van een extra beveiligingsniveau voorzien. De eigenaar van het Twitter-account heeft een verzoek gekregen om het wachtwoord te resetten en tot die tijd is het account niet te gebruiken.

In de blogpost ‘Keeping your account safe‘ legt Twitter uit welke veiligheidsmaatregelen er op het platform zijn om gebruikers te beschermen tegen misbruik van het Twitter account.

Twitter gebruikers die het vermoeden hebben dat er misbruik is van het Twitter account kunnen het beste direct een dubbele verificatie bij het inloggen op Twitter instellen.

Bron afbeelding: Twitter.com