11-06-2014 / Ayman van Bregt

Tips van ondernemers om Twitter zakelijk in te zettenTwitter heeft in samenwerking met DB5 onderzoek gedaan naar de manier waarop ondernemers in het MKB Twitter zakelijk inzetten. Op basis van dit onderzoek delen zij tal van tips. In dit artikel staan een aantal van deze tips op een rij.

Tips van ondernemers om Twitter zakelijk in te zetten

Twitter ondervroeg samen met het Amerikaanse onderzoeksbureau DB5 1100 ondernemers in het MKB in de Verenigde Staten. Al deze ondernemers zijn actief op Twitter als gebruiker en adverteerder.

In het onderzoek stond de vraag centraal hoe deze ondernemers Twitter zakelijk inzetten, welke resultaten dit oplevert en welke tips ze hebben voor andere ondernemers om successen te behalen bij het zakelijk inzetten van Twitter. De tips en resultaten van het onderzoek zijn gevisualiseerd in de Visual.ly-infographic onderaan dit artikel. De belangrijkste tips uit het onderzoek zijn:

  • Maak niet alleen zakelijk gebruik van Twitter, maar ook als privé-persoon. Hierdoor doe je door het privé gebruik ook weer ervaring op die je kunt inzetten voor het slimmer gebruiken van Twitter voor zakelijke doelstellingen;
  • Het werkt goed om relevante content van de eigen website te delen om zo verkeer van Twitter naar de website te trekken;
  • Hou vragen van klanten goed in de gaten en reageer actief en persoonlijk op klanten met vragen op Twitter omdat veel klanten Twitter prettig vinden als klantenservice-tool.

Alle resultaten van het onderzoek zijn weergegeven in onderstaande infographic:

Twitter for your business onderzoek - Tips van ondernemers om Twitter zakelijk in te zetten

Tips van de Nederlandse Social Media Academie om Twitter zakelijk in te zettenTwitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu.