18-04-2018 / Ayman van Bregt

Bedrijven die adverteren op Twitter hebben er belang bij om een effectieve advertentieteksten te gebruiken. Twitter heeft op basis van eerdere advertenties een goed inzicht in welke teksten  goed en minder goed werken. Dit artikel geeft 5 tips voor betere advertentieteksten op Twitter.

5 tips voor effectieve advertentieteksten op Twitter

Het is volgens Twitter belangrijk om continu te experimenten tijdens het adverteren op Twitter. Het testen van advertentieteksten op Twitter zorgt niet alleen voor een beter resultaat maar leidt ook tot een effectievere inzet van het advertentiebudget. De volgende vijf tips zijn op basis van ervaringen door Twitter aandachtspunten voor wie betere advertentieteksten op Twitter wil inzetten:

Creëer het gevoel van urgentie
Bij het lezen van een advertentietekst is het belangrijk om direct de lezer te prikkelen om over te gaan tot actie. Dit kan mogelijk zijn door een actieperiode in te lassen of aan te geven dat de vooraad beperkt is of mensen aan te sporen ‘NU’ in te schrijven.
 
Kortingen in percentages
Kortingen die worden aangeboden in advertentieteksten kunnen het beste met percentages worden gecommuniceerd. 20% klinkt bijvoorbeeld als meer dan €5 korting.
 
Gratis trekt mensen
Veel marketingprogramma’s zijn gericht op stimuleren van uiteindelijke verkoop. Door iets echt gratis weg te geven, trekt dit veel aandacht binnen de doelgroep en kunnen mensen vanuit deze gratis inhoud gestimuleerd worden om vervolgens een aankoop te doen.
 
Vermijd hashtags die afleiden
Als het doel is om Twitter gebruikers naar een website te brengen of een Twitter-account te laten volgen, gebruik dan geen hashtags maar focus op deze doelen. Indien het doel is om engagement te stimuleren dan kan een hashtag zinvol zijn als belangrijkste call-to-action.
 
Stel een vraag
Door een vraag te stellen krijgen Twitter gebruikers het gevoel onderdeel te zijn van een gesprek waardoor er waardering is als een bijdrage wordt geleverd.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.