19-06-2012 / Martijn Baten

Onderzoek bit.ly: Wat is het beste moment om te plaatsen?

Bij het plaatsen van een statusupdate op Facebook of een tweet op Twitter wil je graag dat het ook gelezen wordt en is het moment waarop je dit bericht plaatst van groot belang. Een onderzoek van de linkverkorter bit.ly laat zien op welke momenten het gunstig is om een tweet of een Facebook statusupdate te plaatsen. Bit.ly onderzocht alle links en retweets die geplaatst zijn in de maand Mei 2012.

Wat is het beste moment om een statusupdate te plaatsen?

Op basis van het onderzoek blijkt dat het versturen van tweets op Maandag t/m Donderdag het meest effectief is tussen één en drie uur ‘s middags. Overdag tussen negen uur en één uur is er wel veel verkeer op Twitter. Deze drukte lijkt aantrekkelijk maar er is ook veel concurrentie waardoor opvallen lastiger is. Na acht uur ’s avonds is het volgens het onderzoek niet aan te raden een link te delen evenals op vrijdag na drie uur ’s middags.

Voor Facebook is woensdag om drie uur ’s middags het beste moment om een link te delen via een statusupdate. Over het algemeen is het volgens het onderzoek van bit.ly ‘s middags tussen één en vier het meest effectief om een link te plaatsen op Facebook. Er wordt dan veel op links geklikt in vergelijking tot andere momenten.

Infographic: When should I post this?

In de onderstaande infographic gemaakt door Raka zijn de data uit het onderzoek van bit.ly gevisualiseerd.

Het beste moment op een statusupdate op Facebook of een tweet op Twitter te plaatsen