27-10-2014 / Ayman van Bregt

7 tips om een effectieve LinkedIn uitnodiging te schrijvenHet schrijven van een LinkedIn uitnodiging aan een al bekende relatie is eenvoudig maar wat stuur je iemand die je nog niet kent? Het Amerikaanse Hubspot deelt 7 tips voor het schrijven van een effectieve LinkedIn uitnodiging. In dit artikel staan de tips op een rij.

Tips om een effectieve LinkedIn uitnodiging te schrijven

Met slechts 300 tekens aan beschikbare ruimte voor het versturen van een LinkedIn uitnodiging is het belangrijk om zo effectief en relevant mogelijk te communiceren. Wanneer je LinkedIn gebruikers wilt toevoegen die je nog niet kent, is het belangrijk om jezelf zorgvuldig te introduceren. Hierna is het belangrijk om duidelijk uit te leggen wat de reden is waarom je een LinkedIn gebruiker toe wil voegen en helder te communiceren wat het belang voor de ander is om de uitnodiging te aanvaarden.
De volgende 7 tips zijn volgens Hubspot van belang om een effectieve LinkedIn uitnodiging te schrijven:

 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 1
  Zorg voor een professionele en verzorgde profielfoto die niet afschrikt. Het belang van een goede LinkedIn profielfoto wordt ook onderstreept in het artikel ‘6 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto‘.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 2
  Begin het bericht met een aanhef die gepersonaliseerd is (bijvoorbeeld, Beste [naam]) en zorg dat de naam ook goed gespeld is.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 3
  Als je elkaar niet hebt ontmoet, maar bijvoorbeeld wel via social media contact hebt gehad kun je dit vermelden. Of je kunt, indien van toepassing, een wederzijdse relatie aanhalen.
  Probeer indien mogelijk (bijvoorbeeld op basis van het LinkedIn profiel van de ander) iets attents te zeggen over de werkervaring, het bedrijf waar de persoon werkt, et cetera.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 4
  Leg duidelijk uit waarom je contact opneemt en zorg dat de reden voldoende aanleiding voor de ontvanger is om je verzoek te willen accepteren. Als je dit niet duidelijk maakt kan het zijn dat mensen de indruk krijgen dat je met name je netwerk wil vergroten.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 5
  Ook al heb je iemand ergens een keer ontmoet en kort gesproken is het handig om kort uit te leggen wat je doet.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 6
  Probeer indien mogelijk (bijvoorbeeld op basis van het LinkedIn profiel van de ontvanger) iets attents te zeggen over de werkervaring van de ontvanger, het bedrijf waar de persoon werkt, et cetera.
 • Een effectieve LinkedIn uitnodiging – Tip 7
  Sluit de uitnodiging af met een warm en gemeende groet waarmee je met een klein detail hartelijk over kunt komen.

In het onderstaande voorbeeld van Hubspot komen alle bovenstaande tips samen:

Tips om een effectieve LinkedIn uitnodiging te schrijven