18-08-2017 / Martijn Baten

Eén van de eerste onderdelen dat gebruikers opvalt bij het bezoeken van een Facebook bedrijfspagina, is de omslagafbeelding. Deze afbeelding geeft een eerste indruk van het merk of bedrijf en waar het voor staat. Waar dit eerst alleen door middel van afbeeldingen kon worden weergegeven, wordt door Facebook sinds april ook geëxperimenteerd met een video-omslag op Facebook bedrijfspagina’s. In dit artikel wordt de werking van de video-omslag voor Facebook bedrijfspagina’s verder toegelicht.

De aandacht trekken van bezoekers met een video-omslag op Facebook

Door, in plaats van een afbeelding, maar een video als omslag naar Facebook te uploaden kan een bedrijf meer aandacht van bezoekers van een Facebook bedrijfspagina trekken. In een video kan het merk en de mensen die hierbij betrokken zijn beter en uitgebreider worden geïntroduceerd. Tevens kan het aanbod van het bedrijf worden getoond of kan een aankomend evenement worden gepromoot. Uiteraard is dit ook mogelijk is met een afbeelding, echter zijn video’s interactiever, opvallender en bieden ze meer ruimte om zaken weer te geven.

Video omslag op Facebook

Een video-omslag op Facebook instellen
Het instellen van een video als omslag op een Facebook bedrijfspagina gaat als volgt:

  • Kies na het bewegen van de muis over de omslagafbeelding op ‘Bewerken’ en kies vervolgens voor het gebruiken van een eerder geüploade video of upload een nieuwe en bevestig deze keuze.
  • Sleep de video totdat deze in de gewenste positie staat en kies voor volgende.
  • Gebruik de pijltjes om te kiezen welk beeld je als startbeeld van de video wilt instellen en bepaal of de video zichzelf moet herhalen of niet.
  • Publiceer de video als omslag.

 

Een video als video-omslag op een Facebook bedrijfspagina mag tussen de 20 en 90 seconden duren en wordt automatisch afgespeeld als de Facebook pagina wordt geopend. In eerste instantie zal dit zonder geluid zijn, hoewel bezoekers vervolgens kunnen kiezen om het geluid wel af te spelen. De gekozen video moet minstens 820 x 312 pixels zijn, met 820 x 456 pixels als ideale formaat.
 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.