13-12-2017 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert een nieuwe functie waarmee gebruikers tweets kunnen bundelen in ‘threads’. Met de nieuwe thread-functie kunnen gebruikers tweets die relevant zijn bij een reactie, retweet of hashtag eenvoudig te bundelen. Dit artikel licht de mogelijkheden van de nieuwe thread-functie voor tweets toe.

Tweets bundelen met de nieuwe thread-functie

Twitter komt met de thread-functie omdat blijkt dat gebruikers regelmatig proberen om tweets bij te voegen bij een bericht om de context van een verhaal te creëren. Gebruikers doen dit zowel bij tweets die als retweet worden geplaatst, reacties (@reply’s) en tweets met hashtags. De oplossing voor dit probleem moet de thread-functie zijn waarmee Twitter haar gebruikers hoopt beter te faciliteren. Het proces van het bundelen van tweets heet ‘threading’.

Bij het schrijven van een tweet op Twitter.com kan een andere tweet worden toegevoegd door op de ‘+-icoon’ te klikken. Door op de + te blijven klikken kunnen nog meer tweets worden toegevoegd. De komende weken zal de functie ook worden uitgerold naar de mobiele Twitter-apps voor iOS en Android. De onderstaande animatie laat de werking van de thread-functie bij tweets zien:

Tweets op Twitter bundelen met de nieuwe thread-functie

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.