07-03-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers tweets eenvoudiger kunnen bewaren en delen. Twitter Bookmarks maken het mogelijk om eenvoudiger tweets te bewaren en deze later terug te vinden. Dit artikel licht de mogelijkheden om tweets te bewaren en delen met de Twitter Bookmark functie verder toe.

Tweets eenvoudiger bewaren en delen

In het verleden werden tweets door veel gebruikers opgeslagen door gebruik te maken van de Favorieten-functie op Twitter. Echter kreeg na introductie van het hartjes-icoon de favorieten-functie een dubbele functie. Twitter gebruikers geven hiermee ook aan specifieke content leuk te vinden, vergelijkbaar met de Facebook-like. Twitter heeft de knop om content te delen op Twitter nu opnieuw vernieuwd en daar de Bookmark-functie aan toegevoegd.

De Twitter Bookmark-functie maakt de dubbele functie van de Favorieten-functie overbodig en is erop gericht om gebruikers te helpen om tweets op te slaan en later eenvoudig terug te vinden. Een tweet kan opgeslagen worden door de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik bij de gewenste tweet om op te slaan op de ‘deelknop’

2. Klik vervolgens op ‘Add Tweet to Bookmarks’

3. Om de tweets later te kunnen bekijken kan via het menu gekozen worden voor ‘Bookmarks’ en verschijnen de opgeslagen tweets

De onderstaande video geeft inzicht in de werking van de Twitter Bookmark-functie om tweets op te slaan:

 

De Bookmark-functie is nu wereldwijd beschikbaar voor Twitter gebruikers via de mobiele apps (iOS en Android), Twitter Lite en mobile.twitter.com.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.