20-05-2015 / Ayman van Bregt

Tweets zijn zichtbaar in Google resultatenTwitter heeft aangekondigd tweets zichtbaar zijn bij het zoeken in Google. Hiermee wordt het gemakkelijker om zowel naar websites als relevante tweets te zoeken. In dit artikel staan de veranderingen voor de zichtbaarheid van tweets in Google op een rij.

Tweets zichtbaar in Google resultaten

De zichtbaarheid van de tweets in de zoekresultaten van Google zijn een samenwerking om actuele (real-time) content meer zichtbaar te maken. Vanaf vorige week kunnen Amerikaanse gebruikers die zoeken via Google op basis van Engelstalige zoekopdrachten tweets zien in de zoekresultaten van de Google app (iOS en Android en de mobiele browser-versie). Binnenkort zal de functie ook geïntroduceerd worden op de desktopversie van Google.com. In de komende maanden zal de functionaliteit verder beschikbaar worden gemaakt voor andere landen.

Een concreet voorbeeld van de samenwerking tussen Twitter en Google is dat fans van de tv-serie MadMen bij een zoekopdracht naar #MadMen direct relevant nieuws zien en tweets over de komende aflevering.

Tweets zichtbaar in Google resultatenDoor te klikken op een tweet in de  Google zoekresultaten kom je direct op Twitter waar de tweet volledig bekeken kan worden en er meer additionele content is om te ontdekken.