02-12-2015 / Ayman van Bregt

Twitter Amplify helpt adverteerders meer uit videocontent te halenTwitter heeft een nieuw hulpmiddel gelanceerd voor adverteerders. Twitter Amplify helpt uitgevers van video content te koppelen aan videoadvertenties van adverteerders om zo relevantere boodschappen over te brengen. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Amplify op een rij.

Twitter Amplify helpt adverteerders meer uit videocontent te halen

Twitter Amplify koppelt op een slimme wijze videocontent van uitgevers en videomakers aan videoadvertenties van adverteers om zo het podium voor adverteerders te vergroten. Adverteerders kunnen de videoadvertenties op basis van specifieke categorie├źn uitzetten bij de videocontent die beschikbaar is op Twitter zonder daarvoor contracten af te sluiten.
Twitter Amplify wordt op dit moment in beta getest in de VS en is daarbuiten nog niet beschikbaar.

Sinds de lancering van Twitter Amplify zijn er bijzondere videomomenten geupload van meer dan 200 wereldwijde TV-netwerken, sportliga’s en digitale uitgevers en belangrijke evenementen zoals de NFL, VMA van MTV et cetera. Door Twitter Amplify te automatiseren kunnen adverteerders sneller gebruik maken van deze communicatiekracht. Uitgevers die videocontent beschikbaar willen stellen uploaden dit via video.twitter.com en kunnen geld verdienen wanneer adverteerders deze content gebruiken voor videoadvertenties. Een deel van deze advertentiegelden gaat uiteraard ook naar Twitter.

De onderstaande Twitter-infographic legt de werking van Twitter Amplify uit:

Twitter Amplify helpt adverteerders meer uit videocontent te halen