29-07-2012 / Ayman van Bregt

 http://tweetsbyemail.com/assets/email-example-7295d0fa3f1f50f8aed60782b923f996.jpg

Het gebruik van Twitter kent zijn beperkingen. Wie veel personen of merken volgt, kan moeite hebben om op de hoogte te blijven van alle tweets. Je kunt natuurlijk Twitter lijsten gebruiken of de Timeline van deze personen of merken doorlezen, maar soms mis je iets dat interessant kan zijn. Denk hierbij aan een actie waar snel op gereageerd moet worden of vacatures. Tweets by Email helpt je op de hoogte te blijven door berichten van Twitter-accounts die voor jou belangrijk zijn dagelijks via e-mail door te sturen. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt:

Stap 1: Tweets by Email

Ga naar de website van Tweets by Email via: http://tweetsbyemail.com/ 

Stap 2: Twitter-account zoeken

Vul via het invoerveld de naam van het Twitter-account in dat je wilt volgen (bijvoorbeeld: @nsma_) en kies vervolgens voor ‘Search’.

Stap 3: Abonneren op een Twitter-account

Klik op ‘subscribe’ achter het Twitter-account waarop je je wilt abonneren.

Stap 4: Abonneren van het Twitter-account bevestigen

Het venster dat hieronder is weergegeven verschijnt nu. Bevestig dat je het zojuist gekozen Twitter-account wilt volgen door ‘OK’ te kiezen. Je kunt er nu voor kiezen meerdere accounts aan te maken (ga terug naar stap 2) of ga verder met stap 5.

Stap 5: Tweets by Email account aanmaken

Je kunt nadat je je op een Twitter-account hebt geabonneerd een account aanmaken voor Tweets by Email waarmee je alles kunt managen. Via dit account kun je later meerdere Twitter-accounts die je wilt volgen. Vul via het invoervenster jouw e-mail adres in en klik op ‘Sign Up’ om je account aan te maken.

Stap 6: Wachtwoord aanmaken

Kies een wachtwoord in het venster en bevestig dit wachtwoord nogmaals via het invoerveld eronder. Kies nu ‘Sign Up’ zodat er een bevestiging naar je e-mailadres wordt gestuurd.


Stap 7: E-mail account bevestigen

Ga naar de inbox van je e-mailadres en open de bevestiging van Tweets by Email. Maak je account bij Tweets by Email definitief door ‘Click here to activate your account’ te kiezen.


Je bent nu klaar en je zult na 24 uur de eerste e-mail ontvangen van Tweets by Email met een overzicht van de tweets die door de personen of merken zijn geplaatst die jij volgt.

Andere functionaliteiten Tweets by Email

Het is ook mogelijk om binnen Tweets by Email groepen aan te maken waar verschillende Twitter-accounts onder vallen zodat je bepaalde onderwerpen of interesses per e-mail kunt groeperen. Je kunt ook per groep bepalen op welke dagen je wel of geen e-mail wilt ontvangen.