24-12-2014 / Ayman van Bregt

Twitter beveiliging uitgebreid met blokkeer- en rapporteer-functiesDe beveiliging op Twitter is uitgebreid met extra blokkeer- en rapporteer-functies. Hiermee wil Twitter het sociale netwerk nog veiliger maken voor gebruikers. In dit artikel staan de uitbreidingen van de Twitter beveiliging op een rij.

Twitter beveiliging uitgebreid met blokkeer- en rapporteer-functies

Met meer dan 500 miljoen dagelijkse Tweets kan het voor komen dat gebruikers informatie van een andere gebruiker of de inhoud van een tweet als niet wenselijk ervaart. Twitter heeft uiteraard duidelijke ‘spelregels‘ die voor alle gebruikers gelden en daaronder vallen ook de mogelijkheden om actie te ondernemen als je lastig gevallen wordt op Twitter of specifieke content als aanstootgevend ervaart.
De wijzigingen van Twitter maken het makkelijker om via de mobiele Twitter apps actie te ondernemen.  Voor iedere gebruiker wordt het hiermee gemakkelijke om iets te rapporteren omdat er minder informatie vereist is om op te geven.
Naast het eenvoudiger rapporteren heeft Twitter ook actie ondernomen om sneller te kunnen reageren op gerapporteerde tweets en Twitter gebruikers. In de onderstaande video is een uitleg van hoe je via mobiel tweets kunt rapporteren.

 

Twitter heeft een nieuwe pagina toegevoegd aan het Instellingen-menu waardoor je een overzicht hebt van de Twitter accounts die je hebt geblokkeerd (zie de onderstaande afbeelding).

Twitter geblokkeerde accounts menuVoor de Twitter gebruikers van wie de Twitter accounts geblokkeerd zijn is het niet mogelijk om jouw Twitter profiel nog langer te bekijken.

Twitter rolt de wijzigingen stapsgewijs uit onder alle gebruikers. De komende weken zullen de beschreven nieuwe functies van de Twitter beveiliging voor alle Twitter gebruikers beschikbaar zijn.