15-04-2015 / Ayman van Bregt

Twitter breidt trending topics op mobiel uit met meer informatieTwitter breidt trending topics (ook wel mobiele trends genoemd) uit met meer informatie.
Op deze manier wil Twitter context geven aan trending topics voor gebruikers omdat deze niet altijd vanzelfsprekend te begrijpen en interpreteren zijn.
In dit artikel staan de uitbreidingen van de mobiele trending topics op een rij.

Twitter breidt trending topics op mobiel uit met meer informatie

Twitter geeft in een blogpost aan dat de trending topics nog makkelijker toegankelijk moeten zijn en in één oogopslag duidelijk moeten zijn.
Zo wordt de hashtag #NYFW bijvoorbeeld gebruikt voor berichten over de New York Fashion Week. Dit wordt nu ook als toelichting direct op mobiel bij de hashtag vermeld.
Onderstaande afbeelding laat een voorbeeld zien van de nieuwe uitbreiding:

Twitter breidt trending topics op mobiel uit met meer informatieMet deze wijziging vervalt de #discover-tab in de mobiele Twitter-apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android). De trending topics op mobiel zijn vanaf nu te vinden bij de zoekfunctie binnen de app. De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor Engelstalige Twitter-gebruikers in de Verenigde Staten en zal op termijn wereldwijd worden uitgerold. Twitter geeft in de blogpost ook aan dat ze aan het testen zijn om de functie via de browser-versie van Twitter.com beschikbaar te stellen.