06-11-2011 / Ayman van Bregt

Met Stories laat Twitter zien hoe één bericht op Twitter impact kan hebben in het leven van mensen. Facebook lanceerde in augustus Facebook Stories, een website waar gebruikers van Facebook verhalen in kunnen sturen en publiceren op de Facebook Stories site.

Twitter Stories

Iedereen op Twitter kan een verhaal inzenden door in de tweet Twitter Stories te vermelden (@twitterstories) of de hashtag te gebruiken (#twitterstories. Twitter vind het leuk als je ook een foto’s of video bijsluit mochten ze het bericht willen gebruiken.
De speciale site is te vinden via: stories.witter.com. Op de website zie je de geselecteerde verhalen van dit moment. Twitter-gebruiker Aaron Durand (@everydaydude) heeft bijvoorbeeld de boekenwinkel van zijn ouders weten te redden met één tweet. De video bij het verhaal kun je hieronder bekijken waarbij je het verhaal achter de tweet te zien krijgt.
Twitter laat met dit initiatief op een slimme manier met behulp van Twitter-gebruikers zien wat de impact van Twitter voor mensen kan zijn. Twitter roept op haar blog op om zelf ook deel te nemen. Doe mee en wie weet wordt je ook in de maandelijkse Twitter Stories opgenomen.