22-02-2012 / Ayman van Bregt

Twitter maakt het in samenwerking met Gnip mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van een onbeperkt doorzoekbaar archief van tweets tot 30 dagen terug. Gnip heeft als doel om de data die gecreƫerd wordt op social media platformen te archiveren en aan organisaties beschikbaar te stellen om hiermee inzichten op te doen.

Twitter en Gnip

De samenwerking tussen Twitter en Gnip startte in november 2010 waarbij Gnip sindsdien drie verschillende diensten aanbiedt.

 • Twitter Decahose (10%)
  ‘Twitter Decahose’ geeft organisaties een onbeperkte feed van realtime tweets die via Twitter gedeeld worden. 10% van al het Twitter-verkeer wordt op deze manier at random geleverd;
  NB: Bij de start van het partnership bood Gnip ook een 50% Decahose aan.
 • Twitter Link stream
  De ‘Twitter Link stream’ stuurt organisaties een feed van alle tweets waar een url in staat.
 • Twitter User mention stream
  De ‘Twitter user mention stream’ geeft inzage in alle activiteiten rondom een gekozen gebruiker op Twitter (@mentions, replies, retweets etcetera).

 

Gnip Twitter historical search

De nieuwe dienst van Gnip; ‘Twitter historical search’ stelt bedrijven in staat om alle tweets van de afgelopen 30 dagen als archief te doorzoeken. Hiermee is Gnip het enige bedrijf dat deze dienst voor Twitter mag aanbieden en bieden zij nu vier diensten aan.