07-05-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een nieuwe vorm van video content geïntroduceerd tijdens de bijeenkomst ‘Digital Content NewFronts‘. In samenwerking met verschillende content aanbieders gaat Twitter live content aanbieden op het gebied van entertainment, nieuws en sport. Op deze manier gaat Twitter honderden uren aan kwalitatieve video content ontsluiten. Dit artikel zet de ontwikkelingen over premium video content op Twitter op een rij.

Twitter introduceert premium video content

Twitter wil door middel van samenwerking met diverse professionele content aanbieders de beleving van live nieuws en specifieke evenementen, een betere ervaring bieden aan Twitter gebruikers. Hierdoor hoopt Twitter nieuwe kansen te bieden aan adverteerders en bedrijven om op Twitter hierop aan te sluiten met advertenties en gesponsorde berichten.

In de basis maken veel gebruikers van Twitter gebruik om de actualiteit te volgen en hierover te praten. Video content is hiervoor een belangrijke vorm die de afgelopen jaren in belang flink is toegenomen. De nieuwe vorm van premium video content is geïntegreerd met het Twitter Amplify platform. Het eerste kwartaal van 2017 werd 800 uur aan live streaming premium video gedeeld, verdeeld over meer dan 450 evenementen, dat zorgde voor 45 miljoen unieke views. Het publiek wat werd getrokken is wereldwijd actief op Twitter en met name via mobiel en jonger dan 25 jaar.

Twitter wil met nieuwe premium video content gebruikers nog beter bedienen in de behoefte om ontwikkelingen live te volgen en de groei van merken en bedrijven stimuleren. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de nieuwe samenwerkingen en het type premium videocontent dat wordt aangeboden:

 Twitter introduceert premium videocontent