04-04-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een praktische functie geïntroduceerd voor opgenomen live video’s. Twitter Timestamps maakt het mogelijk om in een opgenomen live video uitzending een specifiek moment als startpunt voor andere kijkers te bepalen. Hierdoor kunnen gebruikers gerichter op de hoogte blijven van de actualiteiten via Twitter. Dit artikel zet de mogelijkheden van Timestamps voor live video op Twitter op een rij.

Twitter introduceert Timestamps voor live video opnames

Twitter heeft de functie ontwikkeld naar aanleiding van het gedrag door gebruikers. Gebruikers deelden bij de opgenomen live video in een tweet het tijdstip in de video dat voor andere de moeite waard was om te bekijken. Bijvoorbeeld omdat hier een hoogtepunt of actualiteit te zien is. Het was alleen mogelijk om een gehele live video te uploaden waardoor dit gedrag ontstond. De nieuwe functie Timestamps maakt het voor een gebruiker mogelijk om in een live video momenten te kenmerken. Dit is dan een startpunt voor het publiek om direct tot de kern van de video te komen. Het is zelfs mogelijk om tijdens de live video de Timestamps toe te voegen zodat anderen al direct terug kunnen naar een hoogtepunt dat als ‘stamp’ is gemarkeerd. De functie is beschikbaar voor alle gebruikers op Twitter via de apps voor Android en iOS, Twitter.com en Periscope. In de onderstaande tweet werd de nieuwe functie aangekondigd. De bijgesloten video laat de werking van Timestamps voor live video op Twitter zien:

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.