12-04-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een lichtere versie gelanceerd gericht op mobiele gebruikers. Door de lichtere versie van Twitter wordt twitteren mogelijk op plekken waar mobiele verbindingen minder snel of stabiel zijn. Dit artikel zet de mogelijkheden van Twitter Lite op een rij.

Twitter Lite voor trage mobiele verbindingen

De introductie van Twitter Lite sluit aan bij de behoefte van gebruikers die problemen ondervinden door trage mobiele netwerken, dure databundels of gebrek aan geheugen op de mobiele telefoon. Bij de aankondiging van de lichtere Twitter-versie, stelde Twitter dat 45% van de mobiele gebruikers actief is op trage 2G-netwerken.

Twitter Lite is een oplossing die het voor mobiele gebruikers mogelijk maakt om Twitter te gebruiken, ongeacht het datagebruik, snelheid en mobiele verbinding. De lichtere versie van Twitter neemt niet meer dan 1MB in gebruik op de mobiele telefoon. Daarnaast kan er sneller genavigeerd worden door de app en gewoon gebruik worden gemaakt van de bekende functies zoals de tijdlijn, tweets, direct messages, trends, profielen, media uploads en notificaties. Er is tevens een databesparingsmodus die het datagebruik minimaliseert door rijke content zoals foto’s en video’s niet volledig te laden.

Voor het gebruik van lichtere Twitter-versie is alleen een smartphone of een tablet met een browser vereist. Het nieuwe Twitter Lite is per direct wereldwijd beschikbaar door in de mobiele webbrowser naar mobile.twitter.com te gaan. Meer achtergrondinformatie is te vinden via lite.twitter.com en in de onderstaande video: