06-08-2011 / Martijn Baten

Vanaf nu is Twitter ook in het Nederlands beschikbaar. Dankzij de hulp van een groep vrijwilligers is de website van Twitter volledig in het Nederlands vertaald. Met de vertaling van Twitter in het Nederlands, is Twitter nu werkend in 11 verschillende talen.

Het instellen van Twitter in het Nederlands gaat niet automatisch en moet je zelf instellen. Hieronder leggen we je uit hoe je dit simpel kunt doen:

Stap 1 – Ga naar ‘Settings’

Ga vanuit de menubalk van Twitter naar de Instellingen van Twitter door op ‘Settings’ te klikken.

Stap 2 – Selecteer de juiste taal

Op het Tabblad ‘Account’ kun je het onderdeel ‘Languages’ vinden. Kies uit de lijst die verschijnt voor ‘Dutch – Nederlands’.

Stap 3 – Sla de instellingen op

Om de instellingen definitief te maken, klik je onderaan de pagina op ‘Save’. Voer vervolgens ter bevestiging je wachtwoord in en kies voor ‘Save changes’. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de welkomstpagina van Twitter. Als het goed is, gebruik je Twitter vanaf nu met een Nederlandse interface

Het zal misschien even wennen zijn voor de fervente Twitter gebruikers. Bijna alle benamingen zijn, na het instellen, in het Nederlands. Zo kun je achter de @ nu vermeldingen vinden in plaats van mentions. Maar gelukkig…, voor wie even bang was, de retweet heet nog steeds gewoon retweet in het Nederlands!