05-11-2014 / Ayman van Bregt

Twitter optimaal benutten met IFTTTTwitter is een inspiratiebron voor het vinden van veel informatie. Om in de enorme hoeveelheid tweets geen relevante informatie te missen kan het handig zijn om gebruik te maken van IFTTT. In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij om Twitter als informatiebron te gebruiken op verschillende manieren ondersteunt door IFTTT.

Mis geen informatie op Twitter met IFTTT

IFTTT is een online tool die specifieke acties van verschillende online platformen aan elkaar kan koppelen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een ‘Trigger’ (aanleiding) die resulteert in een ‘Action’ (actie). De aanleiding kan bijvoorbeeld het plaatsen van een tweet met bepaalde hashtag zijn. De actie die daarop volgt, is dat deze tweet automatisch op LinkedIn wordt geplaatst als statusupdate. Behalve dit voorbeeld zijn er tal van mogelijkheden om ‘Triggers’ en ‘Actions’ aan elkaar te koppelen. Enkele online platformen die je kunt gebruiken met IFTTT zijn: Facebook, Dropbox, Evernote, GmailInstagram, WordPress, YouTube, en nog veel meer.

Het koppelen van aanleidingen en acties van online platformen worden binnen IFTTT ‘Recipes’ (recepten) genoemd. Hieronder worden een aantal ‘recipes‘ gegeven die je kunnen helpen om veel informatie op Twitter automatisch te ontvangen.

Twitter optimaal benutten met IFTTT

  • Zoekopdrachten van een hashtag op Twitter automatisch opslaan in een Google Drive spreadsheet
    Het is mogelijk om de resultaten van een specifieke zoekopdracht op Twitter naar een hashtag automatisch op te slaan in een spreadsheet op Google Drive. Dit IFTTT Recipe is een handige manier om overzichtelijk tweets in te zien en op te slaan.
    IFTTT Recipe om een hashtag zoekopdracht op te slaan in een Google Drive spreadsheet

 

 

 

 

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Effectief monitoren via social media platformen met de praktijkgids social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools.
Bekijk de Praktijkgids Social Media Monitoren in onze webwinkel.