28-10-2015 / Ayman van Bregt

Introductie van Twitter Polls maakt onderzoek via Twitter mogelijkTwitter heeft recent de nieuwe functie Twitter Polls geïntroduceerd. Met Twitter Polls kunnen gebruikers onderzoek doen in de vorm van een enquête in een tweet. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Polls op een rij.

Twitter polls maakt onderzoek via Twitter mogelijk

De Twitter polls werden vorige week geïntroduceerd en de functie is direct beschikbaar voor gebruikers. Gebruikers die nog geen toegang hebben tot Twitter Polls kunnen dit binnenkort verwachten vanwege een gefaseerde uitrol door Twitter. Een Twitter poll is met enkele klikken snel aangemaakt en gedeeld met een tweet. Met Twitter Polls kunnen gebruikers gesprekken op Twitter beter faciliteiten en meer inzichten verkrijgen. In het verleden was er geen officiële manier vanuit Twitter om een poll te houden en werden alternatieve manieren geadviseerd.

Een Twitter Poll kan uit maximaal twee keuzemogelijkheden bestaan en kan als optie gekozen worden wanneer een tweet geplaatst wordt. De Twitter poll blijft beschikbaar voor 24 uur. Mensen die op een poll stemmen blijven anoniem, de keuze voor het antwoord is nooit publiekelijk inzichtelijk.

Twitter maakt de poll-functie beschikbaar voor de mobiele apps ((Twitter voor iPhone en Twitter voor Android) en via de desktop versie op Twitter.com. De poll-functie kan gekozen worden door op het poll-icoon te klikken boven het tweet-venster.

In de onderstaande Twitter-video wordt de functie van Twitter Polls verder uitgelegd: