17-04-2013 / Ayman van Bregt

Twitter stopt met Tweetdeck voor iPhone en AndroidTwitter heeft in een TweetDeck-blogpost aangekondigd te stoppen met TweetDeck ondersteuning voor iPhone, Android, de Adobe AIR-applicaties voor desktops en de integratie met Facebook. Hiermee wil Twitter zich met TweetDeck volledig focussen op de browser-versie van TweetDeck.

Twitter stopt met TweetDeck (Adobe Air, Android en iPhone)

Op 7 mei zal TweetDeck uit de app-stores gehaald worden en kort daarop zullen de Adobe Air-, Android- en iPhone-applicaties niet meer te gebruiken zijn. Twitter zal binnenkort nieuwe functies toevoegen aan de browserversie en de Chrome-apps. Ook de TweetDeck-applicaties voor Mac en Windows zullen doorontwikkeld worden. Het is goed mogelijk dat er in het gebruik al hinder ondervonden zal worden van de TweetDeck-prestaties omdat de Twitter-API waar deze applicaties op draaien niet meer ondersteund wordt.

Alternatieven voor TweetDeck voor iPhone en Android

Voor mobiele gebruikers die alleen TweetDeck voor Twitter gebruiken zijn de officiële mobiele Twitter apps voor Android en iPhone een uitkomst. Social media gebruikers die de integratie naast Twitter met andere sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn ook belangrijk vinden kunnen overwegen om gebruik te maken van HootSuite.

 

HootSuite Social Media Dashboard als alternatief voor TweetDeck

HootSuite is een alles-in-één social media dashboard van waaruit meerdere Twitter, Facebook, LinkedIn en andere tools (bijvoorbeeld ook Foursquare) gemanaged kunnen worden. Het is mogelijk berichten in te plannen en veel meer zoals het monitoren op zoekopdrachten. In de betaalde versie is het mogelijk accounts te delen waardoor samenwerken mogelijk wordt. Klik op de link om de betaalde versie van HootSuite 30 dagen gratis uit te proberen.

hootsuite social media dashboard voor twitter en facebook

Afbeelding via socialpositives.