16-05-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van de eigen SDK genaamd Twitter Kit. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de Twitter Kit om applicaties te ontwikkelen waar tweets en informatie van Twitter wordt ingeladen. Dit artikel geeft toelichting op het stopzetten van de eigen Twitter SDK.

Twitter stopt ondersteuning van de Twitter Kit SDK

De SDK (software development kit) is een open source tool voor iOS en Android waarmee ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen waarmee informatie van Twitter (waaronder tweets en informatie van Twitter-accounts) worden ingeladen. Afgelopen december stelde Twitter de SDK open voor ontwikkelaars om zelf code toe te voegen. Twitter heeft nu besloten om de Twitter SDK niet meer te ondersteunen.

Per 31 oktober 2018 zal het niet meer mogelijk zijn om gebruik te maken van de Twitter Kit. De ontwikkelingen bij uitgevers van content heeft Twitter doen besluiten om meer te investeren in widgets en de mogelijkheid om informatie van Twitter eenvoudiger te embedden in webapplicaties. Ontwikkelaars die gebruik willen blijven maken van apps kunnen gebruik maken van Embedded Tweets en Timelines via Twitter voor Websites en de standaard Twitter API.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.