27-09-2017 / Ayman van Bregt

Twitter is een test gestart om gebruikers in specifieke taalgebieden meer ruimte te geven in het maximale aantal karakters dat in tweets gebruikt kan worden. De taalverschillen hebben ook impact op de beperkingen van de 140 tekens. In dit artikel wordt de test van tweets met 280 tekens verder toegelicht.

Twitter doet tests met tweets van 280 tekens

Het continu aanpassen van tweets om binnen de limiet van 140 tekens te blijven kan uitdagend zijn. Een onderzoek van Twitter laat zien dat dit niet een probleem is voor alle Twitter-gebruikers. Zo blijken gebruikers die in het Chiness, Japans en Koreaans tweeten minder problemen te ondervinden bij de limiet van 140 tekens. Deze talen bieden de mogelijkheid om in één teken direct meer informatie te stoppen in tegenstelling tot talen zoals het Engels, Frans, Nederlands, Portugees en Spaans waar meer tekens nodig zijn om betekenis te creëren.

De test van Twitter is beschikbaar voor een selecte groep gebruikers en heeft tot nu toe de volgende inzichten opgeleverd:

Twitter test tweets met 280 tekens

Het onderzoek laat zien dat slechts 0,4% van de tweets in het Japans 140 tekens heeft en het merendeel minder. 9% van de tweets in het Engels zitten aan de limiet van 140 tekens. De meeste tweets in het Japans hebben 15 tekens, terwijl in het Engels dit meer dan het dubbele is; namelijk 34 tekens. Voordat Twitter daadwerkelijk besluit om de limiet van 140 tekens voor tweets te verruimen naar 280 tekens, zullen de inzichten op basis van de test goed worden geanalyseerd en geluisterd worden naar de feedback van gebruikers.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.