18-01-2012 / Ayman van Bregt

Vorig jaar lanceerde Twitter haar eigen fotodienst (Twimg) waarmee de concurrentie werd aangegaan met fotodiensten zoals Twitpic en Yfrog. Topsy deed onderzoek naar de groei van de fotodienst van Twitter en kwam tot de conclusie dat het delen van foto’s groeide met 421% in 2011. In december 2011 deelden gebruikers via Twitter 58.4 miljoen foto’s.

Populariteit fotodiensten op Twitter

Bovenstaande grafiek laat zien dat sinds september de fotodienst van Twitter; Twimg een enorme groei heeft doorgemaakt terwijl Twitpic en Yfrog dalen. Afgelopen jaar waren dit nog de grote platformen die gebruikt werden. In het artikel ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, ook op Twitter!‘ is dit terug te lezen is. Twimg is nu goed voor ongeveer 65% van alle foto’s die via Twitter gedeeld worden.

Groei van Twitter

In de periode januari – september 2011 groeide het aantal geregistreerde gebruikers op Twitter met 82% terwijl het delen van foto’s met 421% groeide. De eigen fotodienst lijkt daarmee drempelverlagend te werken omdat je snel en gemakkelijk bij een tweet ook een foto vanaf je smartphone mee kunt sturen. Interessant detail is dat Twimg niet een dienst is die door Twitter zelf ontwikkeld is maar die ingekocht wordt bij Photobucket.

Meest populaire foto’s op Twitter

【速報】地震でグラウンドが割れた on Twitpic

Wil je zien welke foto’s het meest populair waren die via Twitter werden gedeeld? Bekijk ze hier.