10-02-2017 / Martijn Baten

Facebook heeft de website met uitleg over de privacy-instellingen aangepast en versimpeld. Hiermee wordt het voor gebruikers eenvoudiger gemaakt om de Facebook privacy-instellingen te begrijpen en zelf aan te passen. In dit artikel een toelichting op de nieuwe website over de Facebook privacy-instellingen.

Uitleg over Facebook privacy-instellingen versimpeld

De ‘Privacy Basics‘ website is verbeterd op basis van de veelgestelde vragen over privacy en beveiliging op Facebook. De website is in 44 talen beschikbaar gemaakt en omvat 32 interactieve gidsen met uitleg over de mogelijke privacy-instellingen. Deze online workshops helpen gebruikers om zelf stappen te ondernemen.

Uitleg over Facebook privacy-instellingen versimpeld

 

Onderdeel van de nieuwe pagina is een privacycontrole die gebruikers kunnen uitvoeren. Hiermee worden gebruikers in een aantal stappen langs de belangrijkste instellingen geloodst. Gebruikers bekijken tenminste wie berichten op Facebook kunnen bekijken, welke apps aan het Facebook-profiel zijn gekoppeld en de belangrijkste informatie op het eigen profiel. Wie zelf direct wil starten met het nalopen van de Facebook privacy-instellingen kan via facebook.com/settings zelf starten met het instellen.

Onderstaande video van Facebook geeft een korte indruk van de nieuwe website over de Facebook privacy-instellingen:

https://www.facebook.com/20531316728/videos/10155445910421729/

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.