09-09-2011 / Martijn Baten

Update je Facebook Bedrijfspagina onderweg

Als je regelmatig onderweg bent en ondertussen ook digitaal via Facebook klanten wilt informeren via jouw bedrijfspagina kan dit lastig zijn. Een laptop of pc is meestal dan niet binnen handbereik. In dit artikel leggen we de mogelijkheden voor je uit hoe je onderweg een bedrijfspagina kunt bijwerken via de mobiele telefoon.

Bedrijfspagina instellen op mobiel gebruik

Om onderweg updates te kunnen plaatsen moet je de instellingen van je Facebook bedrijfspagina aanpassen. Dit doe je door vanuit je bedrijfspagina te klikken op ‘Pagina bewerken’. Vervolgens kies je in het linkermenu ‘Mobile’. Alle opties voor mobiel gebruik kun je hier vinden.

Statusupdates plaatsen via e-mail

Wanneer je e-mailberichten kunt verzenden vanaf je mobiele telefoon kun je door middel van een e-mailbericht te versturen naar een speciaal e-mailadres, een statusupdate op Facebook plaatsen. Het e-mailadres is speciaal voor jouw bedrijfspagina en berichten verzonden naar dit mailadres worden direct op de bedrijfspagina geplaatst. Je kunt de -mailadres in het groot afgebeeld vinden op de ‘Mobile’ instellingen pagina.

De tekst die je als statusupdate wilt plaatsen, kun je in de onderwerp-regel van het e-mailbericht kwijt. Tekst die je in het tekstveld zelf zet, wordt niet geplaatst op de bedrijfspagina.
Wanneer je een foto wilt plaatsen, kun je de foto als bijlage bij het bericht versturen. De tekst die erbij hoort kun je in de onderwerp-regel kwijt.

Tip! Omdat het e-mailadres niet makkelijk te onthouden is, raden we je aan dit mailadres als contactpersoon in je telefoon op te slaan.

Statusupdates plaatsen via de mobiele website

Door via de webbrowser van je mobiele telefoon naar je Facebook bedrijfspagina te gaan, kun je onderweg een update plaatsen. Facebook heeft voor mobiele telefoons een geoptimaliseerde site zodat deze gemakkelijk te gebruiken is.

Tip! Wanneer je bedrijfspagina een gepersonaliseerde URL heeft, dan kun je de pagina makkelijker vinden. Je kunt een gepersonaliseerde URL instellen als je bedrijfspagina minimaal 25 fans heeft. Ga naar facebook.com/username om dit te doen.

Statusupdates plaatsen via de mobiele applicatie

Voor verschillende mobiele telefoons heeft Facebook een handige applicatie beschikbaar. Deze applicatie kun je installeren op je mobiele telefoon. De Facebook-app is er voor Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone, Nokia en vele anderen. Op facebook.com/mobile kun je zien hoe je de applicatie op je telefoon kunt krijgen.

Statusupdates plaatsen via SMS

De mogelijkheid om via een SMS-bericht een statusupdate op je bedrijfspagina te plaatsen is (nog) niet in Nederland mogelijk. Woon je in een ander land, dan bestaat de kans dat je hier wel gebruik van kunt maken. Klik dan op ‘Aanmelden voor sms’ om de dienst in te stellen en te zien voor welke landen de SMS-dienst wel bruikbaar is.

Video met meer uitleg

Op de Facebook kun je een overzichtelijke video bekijken met meer uitleg over het bijwerken van je Facebook bedrijfspagina via je mobiele telefoon. Klik op onderstaande afbeelding om naar de pagina met de video te gaan.