24-10-2014 / Martijn Baten

Updates als 'concept' opslaan op Facebook bedrijfspagina's

Beheerders van Facebook bedrijfspagina’s krijgen de mogelijkheid om een update als concept op te slaan en deze op een later tijdstip te bewerken en te plaatsen. De nieuwe optie maakt het voor beheerders mogelijk om aan meerdere berichten te werken op hetzelfde moment. Ook wordt het vanaf nu gemakkelijker voor beheerders berichten in het verleden te plaatsen op de Facebook tijdlijn.

Updates als ‘concept’ opslaan op Facebook bedrijfspagina’s

De nieuwe functie wordt uitgerold onder alle Facebook bedrijfspagina’s in de komende weken. Mogelijk heb je de nieuwe opties nog niet. Wanneer je deze wel hebt, zie je in het berichtvenster op de bedrijfspagina bij de blauwe ‘Plaats’ knop de opties om een bericht in te plannen, in het verleden te plaatsen of als concept op te slaan. Wanneer je een update als concept opslaat, dan kun je deze terugvinden in het ‘Activiteiten’ tabblad. Zie hiervoor ook onderstaande screenshot.

Updates als 'concept' opslaan op Facebook bedrijfspagina's

Naast dat het vanaf nu mogelijk is om updates als concept op te slaan, biedt Facebook vanaf nu ook de optie om gemakkelijk updates in het verleden te plaatsen. Door een datum in het verleden op te geven bij het plaatsen van een update, wordt de update op de juiste chronologische plaats op de tijdlijn geplaatst.

Afbeeldingen: via insidefacebook.com