23-09-2019 / Ayman van Bregt

Vaardigheden helpen professionals om zichzelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Het is daarvoor wel belangrijk dat vaardigheden ook getoetst kunnen worden zodat deze erkend worden. LinkedIn heeft een nieuwe tool gelanceerd om werkgevers en werkzoekenden daarbij te faciliteren. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Skills Assessments op een rij.

Vaardigheden erkennen met LinkedIn Skills Assessments

Op basis van onderzoekĀ concludeert LinkedIn dat 69% van de gebruikers vaardigheden belangrijker vindt dan de gevolgde opleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan. Meer dan 76% wil zich daarbij juist onderscheiden met de bewijslast voor de benoemde vaardigheden. De introductie van LinkedIn Skills Assessments maakt het mogelijk voor LinkedIn gebruikers om zichzelf te onderscheiden en aan te tonen te beschikken over vaardigheden. LinkedIn stelt dat kandidaten die gebruik maken van LinkedIn Skills Assessments tot 30% meer kans maken om aangenomen te worden voor een functie.

LinkedIn gebruikers kunnen op LinkedIn een test afleggen om aan te tonen over een vaardigheid te beschikken. Na het behalen van de test is er een badge beschikbaar op het profiel wat voor potentiĆ«le werkgevers (via LinkedIn Recruiter en LinkedIn Jobs) zichtbaar is. Gebruikers kunnen een ‘skill assessment’ doen door bij de vaardigheden op het LinkedIn profiel (indien beschikbaar) een test te starten. De resultaten van het assessment zijn vertrouwelijk en worden verder niet gedeeld. LinkedIn gebruikers die de eigen vaardigheden willen testen of kennis eerst willen vergroten kunnen via het aanbod van LinkedIn Learning eerst aan de slag. In het onderstaande voorbeeld is de werking van LinkedIn Skills Assessment weergegeven:

skill assessment

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.