05-09-2018 / Ayman van Bregt

WhatsApp heeft de afgelopen maanden diverse vernieuwingen doorgevoerd en heeft het met een nieuwe functie nu mogelijk gemaakt om groepsgesprekken op WhatsApp te voeren via een audio-en videoverbinding. Dit artikel licht de mogelijkheden voor groepsgesprekken op WhatsApp.

Vanaf nu groepsgesprekken op WhatsApp

De afgelopen jaren heeft WhatsApp een sterke toename gezien van het aantal voice- en video-gesprekken via WhatsApp. Inmiddels worden er dagelijks meer dan 2 miljard minuten gebeld via WhatsApp. De introductie van de nieuwe functie voor groepsgesprekken op WhatsApp draagt nog meer bij aan het gevoel van verbondenheid onder WhatsApp gebruikers.

Een WhatsApp groepsgesprek kan worden gevoerd met maximaal 4 personen. Een WhatsApp groepsgesprek kan worden gestart door een regulier gesprek te starten en vervolgens andere contacten toe te voegen aan de conversatie. Dit kan via de ‘add participant’ knop rechtsbovenin het scherm en door vervolgens een WhatsApp contact te selecteren. WhatsApp benadrukt dat net als bij reguliere gesprekken de WhatsApp groepsgesprekken beveiligd zijn (end-to-end encryption). WhatsApp gebruikers kunnen zowel via iOS als via Android gebruik maken van de nieuwe functie.

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.