22-07-2015 / Ayman van Bregt

De veiligheid op Twitter gewaarborgd met het Safety CenterDe veiligheid op Twitter is vergroot door de introductie van het Twitter Safety Center. Hiermee wil Twitter de veiligheid voor gebruikers waarborgen en het voor gebruikers gemakkelijker maken om Twitter veiliger te gebruiken. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen voor de veiligheid op Twitter op een rij.

De veiligheid op Twitter gewaarborgd met het Safety Center

Met de introductie van de website safety.twitter.com kunnen Twitter gebruikers duidelijker inzicht krijgen in de manieren waarop de veiligheid op Twitter wordt gewaarborgd.

Concreet krijgen gebruikers uitleg over hoe Twitter gerapporteerde Twitter accounts behandeld, welke procedures er van toepassing zijn en hoe gebruikers bijvoorbeeld geblokkeerd kunnen worden. De website is tot stand gekomen met behulp van online veiligheidsexperts uit de hele wereld waarbij Twitter specifiek aandacht ook besteed aan doelgroepen. De veiligheid op Twitter wordt belicht vanuit het perspectief van een tiener, ouders en opleiders.

Via Twitter’s Safety Center heeft een gebruiker snel begrip van een optimale en veilige gebruikerservaring op Twitter en welke actie ondernomen kan worden op het moment dat andere Twitter gebruikers de veiligheid op Twitter in het geding brengen.

Twitter zal op de website continue aanvullingen doen om Twitter nog veiliger te maken en de website ook vertalen naar de talen van regio’s waar veel actieve Twitter gebruikers zitten.